MÛŞ - Barış ve Demokratik Toplum Grubu’nda yer alan Hakan Aydın’ın ağabeyi Yakup Aydın, "Kardeşlerimizi aramızda görmek istiyoruz. Temennimiz adımların hızla atılması ve sürece herkesin katkı sunmasıdır" dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 9 Temmuz'da yayınlanan görüntülü çağrısı üzerine 11 Temmuz'da Federe Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kenti kırsalında bulunan Şikefta Casenê’de silah imha töreni gerçekleştirildi.
30 kişilik Barış ve Demokratik Toplum Grubu, "Bundan sonra özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelemizi, demokratik siyaset ve hukuk yöntemiyle yürütmek amacıyla ve demokratik entegrasyon yasalarının çıkarılması temelinde silahlarımızı özgür irademizle imha ediyoruz" açıklaması yaparak, silahlarını imha etti.
2012 yılında PKK'ye katılan Hakan Aydın (Bawer Ronahi) de silah imha törenine katılan gerillalardan oldu. Mûş'un Kop (Bulanık) ilçesinde yaşayan aile fertleri, 13 yılın ardından ilk kez Aydın'ı televizyonda gördü.
HÜZÜN, COŞKU, HEYECAN…
Yakup Aydın, 13 yılın ardından kardeşini gördüğünü ve bu durumdan mutlu olduğunu söyledi. "Çok özledik" diyen ağabey Aydın, "Barış ve Demokratik Toplum Süreci"nden umutlu olduklarını vurguladı.
Tören görüntülerini görür görmez “Bu benim kardeşim" dediğini paylaşan Aydın, üzüntü, coşku ve heyecan gibi farklı duyguları bir arada yaşadığını kaydetti. Aydın, "Hem ağlıyoruz hem gülüyoruz. Yani tarif edilemez bir duygu oluştu bizde. Çok sevindik. Çünkü Hakan’ın yaşadığına dair bir bilgimiz dahi yoktu" dedi.
'ADIMLAR HIZLA ATILMALI'
Aydın, "Bu sürecin ilerlemesini temenni ediyoruz. Çünkü artık bu saatten sonra silah ve kan istemiyoruz. Her iki taraf da bunu talep ediyor. Temennimiz eski süreçler gibi olmaması. Kardeşlerimizi aramızda görmek istiyoruz. Her iki tarafı da samimi görüyoruz. Atılan adımlar, samimi konuşmaları bizim içimizi ferahlattı" dedi.
Yasal düzenlemelerle sürecin güvence altına alınması gerektiğini vurgulayan Aydın, şunları söyledi: "Bu süreç diğerlerine göre daha olumlu. Daha güzel adımlar atılıyor. Adımları samimi görüyoruz. İnşallah diğer süreçler gibi yarıda bırakılmaz. Bu sürecin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Artık analar ağlamasın, gözyaşı olmasın. Temennimiz adımların hızla atılması ve sürece herkesin katkı sunmasıdır."